Sevak Avanesyan (cello) & Lily Maisky (piano)

Vuurwerk

Dit kamermuziek concert stond gepland vrijdag 26 februari '21, maar werd door het sluiten van onze deuren verplaatst naar een latere datum: vrijdag 11 juni '21.

Sevak Avanesyan en Lily Maisky brengen een opwindend en vurig programma dat niet alleen bestaat uit topwerken uit het rijke wereldrepertoire voor cello en piano, zoals Le Grand Tango van Piazzolla, maar ook uit een aantal prachtige transcripties.

Zo werd de Popular Spanish Songs van Manuel De Falla oorspronkelijk geschreven in een arrangement voor piano en zang. De muziek wordt echter op verschillende instrumenten gespeeld en in dit geval wordt het vocale luik op briljante wijze vervangen door de cello.

De uiterst virtuoze werken van Pablo de Sarasate, zoals Zigeunerweisen die zelden op cello worden uitgevoerd, tillen het geheel op naar pracht, passie en verscheidenheid die het publiek ongetwijfeld naar méér zal doen verlangen.

Cellist Sevak Avanesyan, geboren in Armenië wordt beschreven als een bijzonder virtuoze en extraordinaire muzikant. Eén van de aankomende topcellisten van deze generatie. Hij speelt samen met pianiste Lily Maisky, dochter van stercellist Mischa Maisky, die haar carrière gestalte geeft vanuit Brussel. Lily Maisky concerteert regelmatig met wereldsterren als Janine Jansen, Renaud Capuçon, Martha Argerich en uiteraard met haar vader Mischa en broer Sacha.

Met het duo Sevak Avanesyan en Lily Maisky hebben we jonge virtuozen te gast waarvan de muziekwereld nog héél veel gaat horen. Voor Klassiek in Noord-Limburg kozen ze muziek uit van de Spaanse meesters Granados, De Falla, Cassado, de Sarasate, Albéniz en de Argentijnse grootheid Piazzolla. Een volbloed Ibero-Amerikaans programma!

Programma

Enrique Granados
Manuel De Falla
Aster Piazzolla
Gaspar Cassado
Pablo de Sarasate
Isaac Albéniz    

Sevak Avanesyan (cello) & Lily Maisky (piano)

  • vr

    11/06/2021 20:15

© Andrej Grilc

© Andrej Grilc