Duo Menguy & Le Pennec (Bretagne)

Vervangprogramma Celtic Night Light - Geannuleerd

Voor de 22ste editie van Celtic Night had Cultuurcentrum De Adelberg een fantastische line-up uitgewerkt. Naast de legendarische Ierse band Danú zouden ook de Canadese topformatie The Fitzgeralds en het Bretoense duo Erwan Menguy & Kevin Le Pennec er een uniek Keltisch muzikaal feest van maken. De corona-perikelen hebben dit plan echter gedwarsboomd. Waar wij eerst streefden naar een Celtic Night Light met twee bands is nu ook de Europese tournee van The Fitzgeralds gecanceld. Om niet alles overboord te gooien en de liefhebber van de Keltische muziek toch te bedienen gaan we in café-chantant stijl, in onze nieuwe sfeervolle Kleine zaal en foyer, tóch het duo Erwan Menguy & Kevin Le Pennec laten concerteren.

Het Bretoense duo Menguy & Le Pennec werd opgericht in 2013 en ondertussen hebben ze een fijnzinnig en divers repertoire uitgewerkt bestaande uit Ierse muziek en Bretoense traditionals die ze een eigen en zeer persoonlijke sound meegeven. Dit maakt hen tot een bijzonder intrigerend duo.

Erwan Menguy begon als bombarde speler maar zijn grote liefde is de low whistle en de traverso fluit. Dit bracht hem tot het rijke traditionele repertoire uit Bretagne en Ierland.

Kevin Le Pennec is een begenadigd gitarist die Erwan Menguy begeleidt maar ook stuwt naar uitdagend en hoogstaand fluitspel. Deze jonge en enthousiaste Bretoense musici staan borg voor een sfeervol Keltisch concert met finesse en bravoure uitgevoerd.

Welkom in Breizh, in de rijke Keltische traditie van Bretagne, maar ook in de hedendaagse Bretonse cultuur.

Erwan Menguy (traverso fluit )
Kevin Le Pennec (gitaar, cister)

  • za

    07/11/2020 20:15