Lola Bogaert, Sara Haeck & Yinka Kuitenbrouwer

Drie Griekse verhalen door drie vrouwen in (min of meer) drie kwartier

Proloog.
De Tantalus in Tien minuten.
De Odyssee: 24 verzen in 24 minuten.
De Oresteia in de Overige seconden.
Epiloog.

Drie jonge vrouwen vertellen drie eeuwenoude verhalen opnieuw vanuit een vrouwelijk perspectief: wat gebeurt er als de vrouwen uit deze verhalen niet langer tevreden zijn met hun bijrol als onderdanige weefster of oorlogsbuit? Wat als ze niet langer machteloos toekijken hoe hun kinderen worden geofferd voor gunstige wind of van een muurtje worden gegooid? Wat als ze uit hun slachtofferrol kruipen en de actoren van hun eigen leven worden? Sterker nog: wat als de vrouwen het verloop van het stuk bepalen?

Onze huidige beschaving vindt zijn wortels in de oude Griekse samenleving. Het feit dat in die samenleving alleen welvarende mannen een stem hadden, negeren we vaak. In een race tegen de klok met oeroude verhalen wordt er afgeteld naar het nu. In deze trilogie valt het doek voor het mannelijk perspectief in het oud-Grieks repertoire. 

Een frisse, originele en toegankelijke benadering van de klassiekers uit de mythologie!

 
C-TAKT is een werkplaats voor transdisciplinaire kunstenaars en jong talent. Deze werkplaats is gegroeid vanuit de nood aan een plek waar kunstenaars in alle rust aan hun projecten kunnen werken. Bovendien zoeken steeds meer kunstenaars de grenzen van de kunstdisciplines op; hun werk valt dan ook niet altijd in een hokje te plaatsen. 

 

Productie: Monty Kultuurfaktorij
Coproductie: C-TAKT & Het Huis Hasselt

  • wo

    21/10/2020 20:15

  • Prijs: 12,00 / 8,50
  • Duur: 45 min
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Onder de vlag C-TAKT+ gingen zeven cultuurhuizen uit de ruime regio, en zo ook CC De Adelberg, het engagement aan om dit jong werk te presenteren aan hun publiek. We nodigen je graag uit om kennis te maken met deze beloftevolle artiesten!