De Specerijenroute

De prijs van de smaak was hoog

Toen de handel tussen Europa en het Midden-Oosten na de kruistochten toenam, kwamen de Europese handelaren ook in contact met waren uit het Verre Oosten. Vooral de specerijen uit India en Indonesië vielen erg in de smaak bij de handelslieden. Nadat de zuidelijke doorgang naar de Indische Oceaan bij Kaap de Goede Hoop was ontdekt, groeide de specerijenhandel nog meer.

Peper, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel zijn niet meer uit ons smaakpalet weg te denken. Nu zijn ze van beperkt economisch belang, maar in de 16de en 17de eeuw waren ze de motor van de wereldhandel.

Je volgt de historische ontwikkeling van de specerijenhandelsroutes over land en zee, die gepaard gingen met piraterij, zeeslagen, woekerwinsten en wreedheden… De prijs van de smaak was hoog.

  • 19/10/2020, 26/10/2020

    19:30u - 22:00u

    AFGELAST

  • Prijs: 24,00 / 17,00
  • Locatie: Raadhuis
  • I.s.m. Amarant. Deze cursus stond oorspronkelijk gepland in april '20, maar werd door het sluiten van onze deuren verplaatst naar een nieuwe datum.
  • 19 plaatsen
  • Begeleiding: Mevr. Christine Verheye