Egypte van Narmer tot Cleopatra

Krachtlijnen van de oud-Egyptische beschaving - geannuleerd!

Deze cursus over Egypte stond gepland op 24 november en 1, 8 en 15 december '20, maar werd door het sluiten van onze deuren verplaatst naar latere data: donderdag 11, 18, 25 februari en 4 maart 2021.

Toen een zekere Narmer rond 3050 v.Chr. Opper- en Neder-Egypte tot één koninkrijk verenigde, betekende dat de geboorte van één van de rijkste beschavingen ooit. Grootse monumenten en een schatkamer aan archeologische vondsten vertellen het verhaal van een samenleving die efficiënt uitgebouwd en bestuurd was en kon bogen op een imposante materiële en ideologische rijkdom.

Marleen Reynderslicentiaat in de egyptologie en de musicologie, neemt je mee op een boeiende reis doorheen de Egyptische oudheid: van Egyptes Genesis tot de brand van de grote bibliotheek in Alexandrië. Een fascinerende cursus beschavingsgeschiedenis die niet alleen een chronologisch overzicht biedt, maar ook op zoek gaat naar de krachtlijnen van één van de oudste en best bewaarde samenlevingen.

Maak je op voor een kleurrijke reis stroomopwaarts de Nijl. Het indrukwekkende Caïro met haar legendarische museum en piramidenvelden, de stad Amarna, de tempels van Abydos en Dendera, de graven in de Vallei der Koningen, het kunstenaarsdorp Deir el-Medina, het idyllische eiland Philae en de megalomane rotstempels van Aboe Simbel: ze liggen klaar voor verkenning!

Marleen Reynders is voorzitter van Egyptologica Vlaanderen en schreef de boeken Onder het oog van de Zonnegod, Kunstschatten uit Egypte en De Nijl stroomopwaarts. Het Egypte van de farao’s. 

  • 11/02/2021, 18/02/2021, 25/02/2021, 04/03/2021

    19:30u - 22:00u

    AFGELAST

  • Prijs: 48,00 / 34,00
  • Locatie: Raadhuis
  • I.s.m. Davidsfonds Academie
  • 19 plaatsen
  • Begeleiding: Mevr. Marleen Reynders

MEER INFO