Eind augustus 2019 begon de uit Lommel afkomstige  Eind augustus 2019 begon de uit Lommel afkomstige 

Johan Swinnen

Pelgrim op sneakers - Geannuleerd

Eind augustus 2019 begon de uit Lommel afkomstige kankeronderzoeker Johan Swinnen stiekem te lopen, vanop de Grote Markt in Leuven. Voor iedere naam die werd opgegeven op de website van het project Beeldje bij Beeldje, liep hij één kilometer en werd een klein beeldje geplaatst in een lege etalage in Leuven. Waar en wanneer hij zou eindigen, wist niemand. Vijfentwintig dagen later rende hij het Sint-Pietersplein van Rome op, met bijna 2.000 kilometer op de teller en evenveel namen in zijn hart. In de Leuvense etalage stond een zee van beeldjes, als een indrukwekkend symbool van menselijke verbondenheid.

Eerder liep Johan ook al
 van Leuven naar Compostela met 850 brieven in zijn rugzak, uit dankbaarheid dat zijn zoon Pieter een hersentumor overleefde en als eerbetoon aan alle kankerpatiënten. Dat ontroerende verhaal werd beschreven in het boek Post voor Compostela.

Tijdens deze lezing vertelt Johan over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en ervaring als papa van een kankerpatiënt. Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij je mee op zijn looptochten en vertelt over de huidige stand van zaken in het kankeronderzoek. Een inspirerende en hoopvolle voordracht. 

  • 09/12/2020

    19:30u - 21:30u

    AFGELAST