Wim Distelmans

Een waardig levenseinde - Geannuleerd

Deze lezing van Wim Distelmans stond gepland op 18 november '20, maar werd door het sluiten van onze deuren verplaatst naar een latere datum: woensdag 24 maart 2021.

Hoogleraar en oncoloog Wim Distelmans is een bekende voorvechter van de erkenning van palliatieve zorg en het recht op euthanasie. Hij gaat uit van het recht op zelfbeschikking van de patiënt: mensen moeten er in alle vrijheid voor kunnen kiezen hun levenseinde zo waardig mogelijk te beleven. Hij publiceerde hierover het boek Een waardig levenseinde. 

In deze lezing licht hij het onderwerp euthanasie zo praktisch mogelijk toe; wat is er al dan niet mogelijk binnen de huidige juridische context?; Op welke wijze kan euthanasie worden uitgevoerd?... Ook euthanasie voor alzheimerpatiënten, euthanasie bij psychisch lijden en bij jongeren komen aan bod

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Binnen het UZ Brussel is hij verantwoordelijk voor supportieve en palliatieve zorg. Als één van de pioniers in België voor de erkenning van palliatieve zorg vocht Distelmans voor het recht op euthanasie.

Verder zal Kristof Thevissen, voorzitter van LEIF Limburg, deze vereniging kort komen voorstellen.

Surf hier naar de website Waardig Levenseinde.
 

  • 24/03/2021

    19:30u - 21:30u
  • Prijs: 12,00 / 8,50
  • Locatie: CC De Adelberg
  • I.s.m. huisvandeMens en HVV Noord-Limburg
  • Begeleiding: Dhr. Wim Distelmans
Foto Borgerhoff & Lamberigts

Foto Borgerhoff & Lamberigts