Rataplan / Rashif El Kaoui, Amara Reta & Hans Van Cauwenberghe

Een jihad van liefde

SCHOOL

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. In het boek Een Jihad van Liefde, opgetekend door David Van Reybrouck, vertelt Mohamed over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

De getuigenis van Mohamed El Bachiri wist heel veel mensen te raken. Van het boek Een Jihad van Liefde gingen al meer dan 100 000 exemplaren over de toonbank. Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe brengen nu Mohameds verhaal en zijn ongelofelijke veerkracht op de scène.

We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

 

Deze voorstelling speelt ook in het avondaanbod van CC De Adelberg op vrijdag 7 februari 2020 om 20.15 uur. 

Spel en tekstbewerking: Rashif El Kaoui, Amara Reta
Regie en tekstbewerking: Hans Van Cauwenberghe
Decor en kostuum: Saskia Louwaard
Coproductie: Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma
Met de steun van district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap

  • Prijs:

    5 euro per leerling
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Secundair onderwijs:
     - 3de Graad
  • 200 plaatsen