Tutu Puoane & Ewout Pierreux

Music & Words

Al jarenlang is Tutu Puoane één van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika.

In 2017 toerde Tutu met een project rond het oeuvre van Joni Mitchell en bracht ze innemende interpretaties van Mitchells muziek en gedichten. Zo herontdekte én herwaardeerde Tutu ook haar eigen liefde voor poëzie.

Het vormde de aanzet voor een nieuw muzikaal luik in haar carrière, dat ze Music & Words doopte. Samen met Ewout Pierreux, intussen al vijftien jaar haar vaste pianist en partner, gaat Tutu op zoek naar de samensmelting van twee prachtige disciplines: muziek en poëzie. Meer bepaald koos ze allerlei gedichten van vrouwelijke dichters en probeerde in die gedichten muziek te ontdekken en ze ook op muziek te zetten.

“Ik realiseerde me dat bepaalde woorden eigenlijk totaal verschillende dingen kunnen betekenen, naargelang de context en het moment. Want ieder van ons luistert, leest en begrijpt met zijn of haar eigen bagage en levenservaring.”

 

  • za

    23/05/2020
    20:15

Boet Hehuat

Boet Hehuat