Latif Ait

Re:Latif

Bekendheid is relatief. Daar weet Latif Ait alles van. Want tot nu kwam hij in de kijker door wat hij deed; niet door wie hij is.

En dat leverde hem vooral bekendheid op bij justitie. Toen hij met vriend Dyab Abou JahJah de Arabisch-Europese Liga oprichtte om de wereld beter te maken en dat zijn job kostte. Toen hij met zijn kritische cartoons bijna een veroordeling liet optekenen. Of toen hij met Fouad Belkacem een takeldienst startte, maar net op tijd weigerde om diens beruchte vereniging te depanneren. Het was allemaal goed bedoeld, maar nooit goed begrepen.

Daarom laat Latif na 10 jaar comedy de goede bedoelingen thuis en stapt hij recht op het grote publiek af. Om te zeggen wat hij echt denkt. Zonder franjes, zonder handtasmoppen, zonder knuffelmarokkanen. Geen taboes, enkel de waarheid. En zelfs die is relatief.

Latif Aït gunt ons een unieke en vooral komische blik op het parcours dat hij als jonge Marokkaan heeft afgelegd, van het beroepsonderwijs tot de AEL, van straathoekwerk tot de aanslagen in Zaventem.

Latif was tot nu toe vooral bekend als opwarmer van de shows van Erhan Demirci, maar staat nu zelf centraal… en ondertussen gaat het hard voor hem! Hij is dan ook één van de ruwe diamanten uit de Vlaamse comedyscene. Mis hem niet.

Spel: Latif Ait
Regie: Han Coucke
​Tekstcoach: Erhan Demirci

MEER INFO