Judas Theaterproducties

Festen

In het voorjaar 2020 pakt Judas Theaterproducties uit met een musical gebaseerd op de bekende Deense film Festen. Na Je Anne, Pauline en Paulette, De Rozenoorlog, Goodbye Norma Jeane,  is Judas Theaterproducties voor de vijfde keer te gast in De Adelberg. Opnieuw werd een topcast bij elkaar gebracht met Warre Borgmans, Karin Jacobs en Eline De Munck…  om er enkelen te noemen. Een vijfkoppig orkest onder leiding van Pol Vanfleteren zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Festen was oorspronkelijk een dramafilm uit 1998, geschreven en geregisseerd door Thomas Vinterberg,  die maar liefst  27 prijzen won.  De toneelversie van Festen ging in 2004 in Londen in première en werd nadien opgevoerd in Noord- en Midden- Amerika, Oceanië en in vele Europese landen. Dankzij Judas Theaterproducties krijg je nu Festen ook in Vlaanderen te zien!

In Festen zie je de schijnbaar volledig geslaagde Helge zijn 60ste verjaardag vieren in het familiehotel. Zijn vrouw Else, zonen Christian en Michael, dochter Helene en tal van vrienden en intimi verzamelen zich in het etablissement voor een groot, gezellig feest. De enige grote afwezige is dochter Linda, die kort daarvoor zelfmoord pleegde. Tijdens het diner neemt zoon Christian het woord voor een speech. Daarin verkondigt hij, ten overstaan van iedereen, dat zijn vader Linda en hem vroeger seksueel misbruikte. Het blijkt de eerste van een reeks gebeurtenissen waarin verschillende aanwezigen hun ware gezicht tonen.

Festen, een topcreatie door Vlaanderens meest vooraanstaand musicalhuis!

Spel: Warre Borgmans, Karin Jacobs, Goele De Raedt, Leendert De Vis, Brent Pannier, Oonagh Jacobs, Yemi Oduwale & Eline De Munck
Orkest: 5-koppig liveorkest o.l.v. Pol Vanfleteren
Muzikale leiding, arrangementen: Pol Vanfleteren
Decor-, kostuumontwerp: Arno Bremers
Scenario, liedteksten: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven
Regie: Eddy Habbema

  • Prijs: 25,00 / 20,00 / 20,00 / 20,00

    Voor deze voorstelling geldt slechts één kortingstarief
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
Transparant

Transparant