I Muvrini

Portu in Core

I Muvrini is dé Corsicaanse vocale groep van wereldformaat. Ze zijn razend populair en hebben een livereputatie om u tegen te zeggen. Eind jaren ‘70 opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini zijn de mannen van I Muvrini nu oude rotten in het vak, maar hun boodschap is nog steeds dezelfde: “Heb respect voor je afkomst, de aarde en de medemens.”

De muziek van I Muvrini is dan ook een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. De broers zijn door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.

Nog steeds kenmerkt de muziek van I Muvrini zich door rustgevend polyfonisch (meerstemmig) gezang en het gebruik van volkse instrumenten als doedelzak, accordeon en de cetera; een zestiensnarige citer. Drums, bas en gitaar geven sommige nummers een populair tintje.

Met de lichte popinvloeden verloochent I Muvrini zijn afkomst niet, maar zijn ze voortdurend op zoek naar iets nieuws  om mensen bewust te maken van de Corsicaanse identiteit, maar willen ze ook nieuwe, moderne dingen aandragen.

Met meer dan 20 cd’s op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa, komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, voor een derde keer terug naar Lommel voor een vreugdevol concert waarbij hun nieuwe cd wordt voorgesteld.

 

Jean-François Bernardini (zang)
Alain Bernardini (zang)
Stephane Mangiantini (zang)
Micky Meinert (gitaren)
Cesar Anot (bas)
Thomas Simmerl (slagwerk)
Achim Meier (toetsen)
Loïc Taillebrest (accordeon, doedelzak)
Jean-François Lucciani (zang)

  • Prijs: 30,00 / 27,00 / 27,00 / 27,00

    Voor deze voorstelling geldt slechts één kortingstarief
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg

MEER INFO