SKaGeN

De Vloed

De Vloed speelt zich af aan zee. Er is een huis bij de zee en daarin woont een verliefd paar, een man en een vrouw. Ze hebben hun leven mooi ingericht: een prachtige omgeving, tijd voor elkaar, tijd voor zichzelf. Maar op een ochtend liggen er aangespoelde lichamen op het strand, eerst enkele volwassenen, dan een kind. Hij doet er alles aan om zijn leven zo onverstoord mogelijk verder te kunnen leiden. Zij raakt steeds verder aangetast. Daar waar het verliefde stel vroeger zo goed samen stil kon zijn, wordt hun stilte nu een afgrond van onbegrip. Ze had het kind misschien nog kunnen redden of vasthouden, denkt ze, als hij haar maar had geholpen? Of is ze eigenlijk laf en zoekt ze in hem een excuus om niet te moeten handelen? Waarom zegt hij niets?

De Vloed gaat over onze (on)mogelijkheid tot empathie, over hoe we ons gedragen als iets ons geluk bedreigt, over de impact van de wereld op ons privéleven.

“De Vloed is meer gesproken poëzie dan expressief ­toneel. Maar die verstilling is tegelijk de kracht. Het is ­verdomd knap hoe Verrept met enkele goedgekozen meta­foren de liefdesbreuk linkt aan de schipbreuk van de vluchtelingen.” (Filip Tielens – De Standaard)

Spel: Clara van den Broek en Hera Hammenecker / Aurelie Weisbrich
Tekst: Paul Verrept
Choreografisch advies: Randi De Vlieghe

I.s.m. De Studio/Villanella

Met de steun van Het Vlaams Fonds voor de Letteren & De Vlaamse Gemeenschap

  • vr

    20/03/2020 20:15

MEER INFO

RECENSIES

In de reflectie van de (zee)spiegel Magali Degrande in Het Nieuwsblad ***

Lampedusa zonder Liefde Filip Tielens in De Standaard ****

SKaGeN toont ons ongemakkelijk geweten in 'Vloed' Els Van Steenberghe in Knack Focus ***

Paul Verrept

Paul Verrept

SKaGeN

SKaGeN

SKaGeN

SKaGeN