Gert Bettens, Eva De Roovere & De Flandriens

De Popklassieker

De Flandriens is  een stomende liveband met maar liefst vijf zangers. De muzikanten schreven elk afzonderlijk Vlaamse popgeschiedenis.  Met De Flandriens doen ze het samen, onder de deskundige leiding van Dirk Blanchart.

Uit het rijke repertoire van pakweg 60 jaar Vlaamse en Belgische popgeschiedenis maken De Flandriens een eigenzinnige keuze. Dat deden ze ook al in 2002 (i.s.m. Radio 1 en AB), nu doen ze het nogmaals met twee nieuwe stemmen:  Eva De Roovere en Gert Bettens.

Veel hits van onder andere The Pebbles, Vaya Con Dios, Stromae, Technotronic, Blue Blot, maar ook iets meer vergeten parels uit de Vlaamse muziekschatkamer passeren de revue. Allemaal door De Flandriens heruitgevonden in het Nederlands en in een spetterend modern jasje gegoten.

Verwacht geen evidente songs en nog minder evidente uitvoeringen. De Flandriens doen hun eigen ding met de hits uit het verleden. Koppig en eigenzinnig  … als een echte flandrien!

Eva De Roovere (zang), Gert Bettens (zang, gitaar), Dirk Blanchart (muzikale leiding, gitaren, bas, zang), Jan Hautekiet (keyboards), Wigbert Van Lierde (gitaren, bas, zang), Frank Deruytter (saxen, bas, zang) & Tony Gyselinck (drums)

  • za

    07/03/2020
    20:15

Diego Franssens

Diego Franssens