Chris Lomme & Michael De Cock / KVS

Reverence

Chris Lomme wordt tachtig. In Reverence blikt ze terug op zestig jaar spelen. Met een handvol archiefbeelden, herinneringen en een paar voorzichtige danspasjes kijkt ze over haar schouder en blikt ze ook vooruit. Een solovoorstelling over groot verdriet en klein geluk, loslaten en een leven vol liefde.

Na lange gesprekken met Chris Lomme schreef Michael De Cock tien jaar geleden Achter de Wolken, het veelgeprezen theaterstuk dat later ook verfilmd werd. Chris Lomme speelde zowel in het stuk als in de film de hoofdrol. Nu maken Michael en Chris een nieuwe voorstelling, in alle stilte en ver weg van camera’s en media: Reverence. Na een intense zoektocht samen over verlies en loslaten, staat Michael in voor tekst en regie. Lisbeth Gruwez geeft bewegingsadvies en documentairemaker Kenneth Michiels doorworstelde het immense VRT-archief.

Reverence betekent ‘een buiging met eerbied naar haar publiek’. Een buiging met het rijke verleden van Chris Lomme als basis, maar met de blik volop gericht op de toekomst. Een viering van één van Vlaanderens meest legendarische actrices.

Tekst, regie: Michael De Cock
Dramaturgie: Fien Leysen
Choreografie: Lisbeth Gruwez

Deze voorstelling kwam mee tot stand dankzij CANVAS.

  • vr

    06/03/2020
    20:15

Stephan Vanfleteren

Stephan Vanfleteren