Lenny & de Wespen

Instant

Dat Lenny & de Wespen een steengoede groep zijn, weten wij al jaren.  Op het podium zijn Lenny en zijn Wespen één brok energie, met uitstekende muzikanten en bovendien goede teksten. Een groep zoals we er nog maar weinig hebben binnen het Nederlandstalige repertoire! Lenny (Lennaert Maes) is een performer pursang, charmant en gevat in zijn bindteksten zodat een concert van Lenny & de Wespen soms op het randje van het cabarateske laveert. Ook zijn songteksten zijn heel gevarieerd, vaak lichtvoetig op het eerste gezicht, maar steeds met diepere betekenis. Soms heel poëtisch, maar ook met een kwinkslag en al zottend zoekend naar dé waarheid.

Na een windstilte van enkele jaren hoor je ze sinds 2017 terug erg veel op de radio met nummers als  Jij, Einde van de rit en Hey Marie, die zowaar in de hitparade belandde!  Onlangs verscheen hun nieuwste album Instant waarmee ze opnieuw een schot in de roos losten en nu op theatertournee trekken.

Met hun sterke live-reputatie staan Lenny & de Wespen garant voor een hoogstaande muzikale avond. Lenny & de Wespen zijn op dreef en trekken nu alle registers open. De voorstelling wordt ondersteund door knappe beelden op vintage tv-toestellen.

Als dat geen tof concert wordt om het nieuwe jaar 2020 vrolijk en goedgezind mee aan te vangen? Lenny & de Wespen deden nooit beter dan nu.

"Prima band met teksten waarin humor en diepgang subtiel in elkaar haken." (Muziekblad OOR )

 

Lennaert Maes (zang, gitaar), Steven Vervaet (toetsen, elektrische gitaar), Andries Boone (mandoline, viool, elektrische tenorgitaar, toetsen), Mathias Moors (bas) & Bert Huysentruyt (drums en percussie)

Douglas Moors

Douglas Moors