Arel Ensemble

Ruzie met Beethoven!

Arel Ensemble is een jong, virtuoos strijkkwartet dat zich profileert als een ensemble dat de hele kwartetliteratuur van klassiek tot hedendaags wil vertolken. Zoals het past in strijkkwartet-bezetting presenteren ze vier instrumenten als ongedwongen, evenwaardige partners in dialoog! Naast hun passie voor het kwartet spelen ze ook met veel branie bij BOHOstrings.

Beethoven was een genie zonder meer, maar niet de makkelijkste mens!

Tijdens dit concert bieden we een muzikale reis aan waarbij de connectie tussen enerzijds Beethoven en anderzijds Haydn, Czerny en Hummel  wordt blootgelegd.

Beethoven was ooit Haydns leerling, maar Haydn hechtte meer belang aan zijn eigen carrière en gefrustreerd stapte Beethoven op. Vanaf dan beweerde Beethoven: “Ik heb nooit iets geleerd van Haydn.” Maar of dit echt zo was…

Ook met de uiterst getalenteerde pianist Czerny en met Hummel, die piano arrangementen schreef van Beethovens symfonieën, liep het mis. Beethoven legde ofwel teveel druk op hun schouders of  was het niet eens met bepaalde interpretaties.

Ongetwijfeld levert een samenwerking tussen deze vier, kortlopend of langdurig, toch de nodige impulsen op voor de creatie van nieuw hoogstaand werk. Of je nu Haydn, Czerny of Hummel heet.  Het Arel Ensemble put drie straffe strijkkwartetten uit het rijke repertoire van deze componisten.

 

Programma

Haydn: Strijkkwartet nr. 4 in B-flat Major Op. 76 Sunrise
Czerny: Strijkkwartet in E Minor
Hummel: Strijkkwartet nr. 2 in G Major Op. 30

 

Bartlomiej Ciaston (viool)
Jessica Tortorice (viool)
Bartosz Korus (altviool)
Maria Kulowska (cello)

  • vr

    20/12/2019
    20:30

  • Prijs: 15,00 / 12,00 / 11,25 / 10,50
  • Locatie: CC Palethe
    Jeugdlaan 2, Gelegen achter het Cultuurcentrum, 3900 Overpelt, BELGIE

MEER INFO

Arel Ensemble

Arel Ensemble