Slow Pilot plays Jeff Buckley

25 years of Grace - a live rockumentary

Het iconische album Grace van Jeff Buckley bestaat 25 jaar. Toen de plaat in ’94 uitkwam, kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie blijvend zou beïnvloeden.

Maar wie was Jeff Buckley? Waar haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En had Buckley iets met België en omgekeerd? Dit alles kom je te weten in deze ‘live rockumentary’: een concert doorweven met verhalen en video’s, dat een uniek portret vormt van deze muzikant.

Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Achter hem een bende muzikanten die op hun eigen manier begeesterd zijn door Buckley. Sluit jouw ogen en je waant je terug in de wilde jaren ’90! Een ode aan de zingende engel.

Daar bovenop brengt StuBru-presentatrice Sofie Engelen aan de hand van video’s en anekdotes het verhaal achter de artiest Buckley.

Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) (zang, gitaar), Maarten Van Mieghem (Slow Pilot, Yevgueni) (bas, backing vocals), Davy Deckmijn (Zornik, Tom Helsen) (drums), Toon De Coninck (gitaar, backing vocals) & Sofie Engelen (presentatrice o.a. StuBru)

  • za

    16/11/2019
    20:15