Trio Zadig

Beethoven Geistertrio

Het Trio Zadig, bekroond met elf internationale prijzen, raakt het publiek dankzij zijn virtuositeit, elegantie en onweerstaanbaar enthousiasme. Boris Borgolotto en Marc Girard-Garcia studeerden samen aan het Conservatoire National Supérieur in Parijs en aan de Universität für Musik van Wenen. In 2014 ontmoeten ze de Amerikaanse pianist Ian Barber. Vanaf dan is Trio Zadig geboren en winnen ze in een hels tempo de ene na de andere prijs. Het trio concerteerde wereldwijd in prestigieuze zalen zoals de Wigmore Hall, het Shanghai City Theater, de Philharmonie in Parijs en de Salle Cortot. Momenteel zijn ze artiest in residentie in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Het is duidelijk: Trio Zadig behoort tot de internationale top van de pianotrio’s.

Op het programma staat kamermuziek van de bovenste plank met Beethovens Geistertrio, Haydns Gypsy-trio en Mendelssohns Tweede Pianotrio.
Beethovens Opus 70 nr. 1 kreeg de bijnaam Geistertrio omwille van de dramatiek en de vele sfeerwisselingen in dit werk. Een meesterwerk uit Beethovens middenperiode.
Na Beethovens mystieke trio laat Mendelssohn het zonlicht binnenstromen met zijn overheerlijke Tweede Pianotrio.  Het concert start met Beethovens leermeester Haydn en zijn meest geliefde pianotrio, het Gypsy-trio geïnspireerd op Hongaarse volksmuziek.

Met Trio Zadig kan de themareeks klassiek 19-20 niet mooier starten. Een absoluut toptrio met een fantastisch programma! 

Programma
Haydn: Trio nr. 39 Gypsy
Beethoven: Trio Op. 70 nr. 1 Geistertrio
Mendelssohn: Trio nr. 2 Op. 66

Boris Borgolotto (viool), Marc Girard-Garcia (cello), Ian Barber (piano)

MEER INFO

Bernard Martinez

Bernard Martinez