OpMaat (Katrien De Ruysscher, Tom Van Bauwel, Bert Verbeke, ...)

Woesten

Tijd verglijdt. Je kan hem niet vatten. Klokken, kerktorens, pendules, zakhorloges. Ze kunnen niet verhinderen dat dagen en maanden en jaren, ontdaan van richting of doel, voorbij slieren zonder dat je ze kan omvatten. Men grijpt geen tijd, tijd grijpt ons.

In Woesten, een dorp in de Westhoek, groeit het vrolijke meisje Elisabeth op tot jonge vrouw. Elisabeth wordt zwanger van de jonge dokter Guillaume Duponselle. Ze trouwen. Enkele maanden later bevalt zij van een tweeling. Valentijn, een prachtige baby van bij de geboorte. En dan zijn broer, die zo mismaakt is dat het ernaar uit ziet dat hij snel zal overlijden. Guillaume vindt ‘het gedrocht’ niet eens een naam waard. Tegen alle verwachtingen in blijft Nameloos leven.
Een mens haakt zich vast aan zijn verlangens. Tot de oorlog in de verte rommelt. En in de hoofden van de mensen. Dan vallen er doden. Altijd. Dat weet je zo.

Woesten, de debuutroman van Kris Van Steenberge, was meteen bij verschijnen in 2013 een groot succes. De moed waarmee de verschillende hoofdfiguren proberen om het hoofd te bieden aan de vele beproevingen die ze op hun pad tegen komen, is vaak heel ontroerend en zegt iets over de weerbaarheid van mensen tegenover het noodlot. Kris Van Steenberge stond dan ook in voor de theaterbewerking van zijn veelgeprezen roman. Regisseur Ignace Cornelissen verzamelde bovendien een knappe cast voor deze productie, met de Lommelse Katrien De Ruysscher in de hoofdrol!

 

Met: Katrien De Ruysscher, Tom Van Bauwel, Bert Verbeke, Wito Geerts & Johannes Wirix-Speetjens
Regie: Ignace Cornelissen
Tekst, bewerking: Kris Van Steenberge
Vormgeving: Els Van Buggenhout
Productie: OpMaat, K-partners en Koortzz

  • Prijs: 15,00 / 12,00 / 11,25 / 10,50
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Met steun van Cultuurhuis De Warande, Tax Shelter Vlaanderen
Eric Fimmers

Eric Fimmers