Pianotune 2019

Pierre-Laurent Boucharlat (Fr) / Anna Miernik (Polen)

Pianotune 2019 focust op het ‘Breekpunt’ in de klassieke muziek waarbij componisten steeds nieuwe ideeën en manieren van muzikale uitdrukking afleveren. Zeker de Franse, Poolse en Russische pianoliteratuur uit de late 19de eeuw en de 20ste eeuw leveren veel variëteit, nieuwe richtingen en tendensen op. Pianotune presenteert met Pierre-Laurent Boucharlat en Anna Miernik opnieuw twee pianisten in één concert!

De Franse pianist Pierre-Laurent Boucharlat studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Lyon en Parijs Hij speelde al in bijna alle Europese landen,  Verenigde Staten en Canada en dit zowel als solist en in kamermuziek. Hij heeft een uitvoerige discografie. Zo nam hij live de 24 études van Chopin op.  Naast het oeuvre van C.Debussy nam hij ook het integrale werk voor viool en piano van J. Brahms op. Op zijn concertprogramma prijken de Franse componisten Saint-Saëns, Fauré, Debussy, Ravel, Poulenc en Sancan.

Anna Miernik is één van de meest getalenteerde en succesrijkste pianiste van de huidige generatie Poolse musici. Polen heeft gereputeerde piano-opleidingen. Dit is niet vreemd aan de erfenis die Fréderic Chopin in zijn geboorteland achterliet.
Anna Miernik studeerde af aan het conservatorium van Kraków en haar voorlopig hoogtepunt waren concerten in Carnegie Hall New York en het Sydney Opera House.
Anna Miernik exploreerde de rijke hedendaagse  Poolse pianoliteratuur. Ze speelt ondertussen werken van meer dan 40 Poolse componisten gaande  van Chopin over Lutoslawski tot Szymanowski. Deze fascinatie voor Poolse muziek resulteerde in een nieuwe cd ‘Mijn Poolse reflecties’.
Anna Miernik, een interessante, begaafde, charmante en creatieve pianiste neemt ons graag op sleeptouw tijdens Pianotune en laat ons kennismaken met enkele parels uit de Poolse en Russische pianoliteratuur.

Programma

Pierre-Laurent Boucharlat:
C.Saint-Saëns: Danse macabre in g-klein op.40
G.Fauré: Barcarolle nr.4 in As-groot op.44
C.Debussy: delen uit Children’s Corner  & uit Préludes
M.Ravel: delen uit Le tombeau de Couperin
F Poulenc: Final du « Bal masqué ».
P.Sancan: Toccata

Anna Miernik:
F. Chopin: Scherzo in bes-klein op. 31
K. Szymanowski: Etude in bes-klein  op. 4 nr. 3
F. Nowowiejski: Borowiak
I. J. Paderewski:
-Menuet in G-groot op. 14 nr. 1
-Sarabande in b klein  op. 14 nr. 2
-Waltz-Caprice op. 10 nr. 5
A. Skriabin:
II Sonata-Fantasie in gis-klein op. 19
M. Moszkowski: Spaanse Caprice

 

Organisatie i.s.m. Chopin Associatie Vlaanderen & cultuurcentra van Maasmechelen en Sint-Truiden.


 

Pierre-Laurent Boucharlat: piano
Anna Miernik: piano
Joanna Trzeciak: artistiek advies Pianotune

  • vr

    04/10/2019
    20:15