Pedro De Bruyckere

De Jeugd Is Tegenwoordig

Door het sluiten van onze deuren is deze lezing verplaatst naar een nieuwe datum, woensdag 19 mei 2021.

 

Hedendaagse jongeren zijn zo braaf, meneer. En o zo asociaal: altijd maar aan het computeren … Of toch niet? De nieuwe generatie is in elk geval anders. Opgegroeid met een smartphone in de hand, een computer naast hun bed en een koptelefoon rondom de oren. Maar misschien zijn ze slimmer en sneller? Zakelijker? Zijn ze echt poeslief, te weinig sociaal geëngageerd? Of engageren ze zich gewoon op een andere manier dan de vorige generaties?

Pedro De Bruyckere schetst een herkenbaar beeld van de jeugd van tegenwoordig. Hoe ga je best om met jongeren thuis, in de klas en op het werk? Op een bijzonder onderhoudende manier ontleedt en doorprikt deze veelgevraagde spreker volkswaarheden over de popcultuur, de leefwereld van jongeren, en hoe zij aankijken tegen én worden ervaren door ouders, leerkrachten en hun eerste werkgever. En waarom je als volwassene moet durven uitleg geven over dingen die jongeren moeilijk begrijpen of aanvaarden.

Pedro De Bruyckere (1974) – zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur –  is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en aan de Universiteit van Leiden in Nederland. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren en doet onderzoek naar authenticiteit in het onderwijs.

  • 20/05/2020

    19:30u - 22:00u
  • Prijs:

    gratis, vooraf inschrijven is wel noodzakelijk
  • Locatie: Raadhuis
  • I.s.m. Het Kompas, Het Huis van het Kind
  • 80 plaatsen
  • Begeleiding: Dhr. Pedro De Bruyckere