Khalid Benhaddou & Erhan Demirci

Islam meets comedy

Een bijzondere lezing door een bijzondere man, met in het tweede deel van de avond ook een bijzondere stand-upcomedian die reflecteert op de inhoud van de lezing op zijn eigen humoristische wijze. Dit zorgt niet alleen voor opluchting in het publiek, maar laat de boodschap ook nog eens extra duidelijk overkomen.

Khalid Benhaddou: Belg, Vlaming, Marokkaan en moslim. Het zijn deze kernwoorden die hem omschrijven als persoon en zijn identiteit vorm geven. Nadenken, analyseren, gerede twijfel en dialoog, vormen een combinatie die hem typeren. De islam is altijd een onderdeel van zijn leven geweest, een bron van fascinatie en voorbeeld voor velen. Zijn roeping als imam is tegelijk een kans om de islam te duiden en te beschouwen vanuit de Europese context van vandaag waarin hij zelf leeft. Tijdens zijn lezing is er ruimte voor interactie en dialoog.

Erhan Demirci: één van de rijzende sterren binnen comedy-land, won meerdere prijzen binnen het genre en stond eerder al op het Adelbergpodium met zijn shows Komt Goed en Wa make? Deze avond brengt hij een comedy-set waarin hij verschillende verwijzingen maakt naar (de lezing van) Khalid.

  • 04/03/2020

    19:30u - 21:30u
  • Prijs: 12,00 / 9,50 / 9,00 / 8,50
  • Locatie: CC De Adelberg, Polyvalente zaal
  • 300 plaatsen
  • Begeleiding: Khalid Benhaddou en Erhan Demirci