Uitstap Den Haag

Tentoonstelling Monet. De Tuinen.

Na de cursus over Monet zelf, kan je bovendien zijn werken live bekijken, en wel in Den Haag. In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum en in 1952 in het Gemeentemuseum. Een groot deel van zijn beroemde tuinen, die  een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon in Gemeentemuseum Den Haag.

Vanaf 20 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020 worden in de tentoonstelling Monet. De tuinen. maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht waarbij het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum het stralende middelpunt zal zijn.

In de voormiddag bekijk je de Monet-expo onder leiding van een gids. Na de lunch is er de keuze om op eigen tempo de vaste collectie van het Gemeentemuseum, het Fotomuseum of het GEM (hedendaagse kunst) te gaan bekijken, of een combinatie van deze  twee of drie. Omstreeks 17 uur vertrekt de bus terug richting Lommel.

Reserveren vóór 1 december 2019 graag!!!

  • Prijs: 75,00

    busreis, toegang musea en lunch inbegrepen / géén kortingen
  • Locatie: CC De Adelberg
  • Vertrek aan CC De Adelberg
  • 40 plaatsen
  • Begeleiding: Lokale gids