Vroeger was alles anders – Korneel De Rynck

Het leven zoals het was in de jaren ‘50

Vorig seizoen kon je reeds kennismaken met Korneel De Rynck dankzij de boeiende lezing In Europese velden. Dit seizoen komt hij terug naar de Bibliotheek om te vertellen over zijn laatste boek Vroeger was alles anders.

Sinds de Golden Sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58?

Vroeger was alles anders reconstrueert in woord en beeld het leven aan het einde van de jaren ‘50. Het brengt voor even de oude tijd, de jaren stillekes, terug. Dit boek gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en stoffige kolenkachels. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en toiletten buiten het huis. Verrassend voor jongere generaties en heel herkenbaar voor wie een dagje ouder is.

“Vroeger was alles anders streeft niet zozeer volledigheid dan wel een ongegeneerd leesplezier na. Dankzij de ontelbare kleurrijke verhalen en pittige uitweidingen verveelt de lezer zich nooit.” De Morgen

 • 03/11/2019

  10:30u - 12:30u
 • Prijs: 8,00 / 6,50 / 6,00 / 5,50

  Bokes en Bubbels inbegrepen
 • Locatie: Openbare Bibliotheek
  Michiel Jansplein 1, 3920 Lommel, BELGIE
 • I.s.m. Openbare Bibliotheek
 • 60 plaatsen
 • Begeleiding: dhr. Korneel De Rynck

MEER INFO