Nic Balthazar

Verander de klimaatverandering

Ons klimaat… nooit eerder was het zo actueel als vandaag de dag. Zowat in alle geledingen van onze maatschappij is het topic nummer één. Denk ook maar aan de vele klimaatmarsen, de klimaatspijbelaars, … De klimaatcrisis is zonder twijfel de grootste ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch blijken we er niet altijd wakker van te liggen.

In deze interactieve lezing legt filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar uit waarom hij zich zoveel zorgen maakt. En hij zou geen filmmaker zijn mocht hij dat niet doen met een hoop prachtig beeldmateriaal. Nic Balthazar schudt ons wakker en confronteert ons met de feiten. Maar vooral belangrijk is dat hij ons toont wat wij zelf kunnen doen, nu meteen, om het tij te keren.

Nic Balthazar is bekend van het reisprogramma Vlaanderen Vakantieland en regisseur van de films Ben X, Tot altijd en Everybody Happy. Naast columns en artikels voor verschillende dag- en weekbladen schreef hij ook de jeugdromans Niets was alles wat hij zei en Neeland. Nic Balthazar breekt een lans voor een andere manier van denken, ondernemen, werken en leven. Durven veranderen dus. Om de klimaatverandering te veranderen.

 

  • Prijs: 12,00 / 9,50 / 9,00 / 8,50
  • Locatie: CC De Adelberg, Polyvalente zaal
  • I.s.m. Milieudienst Lommel
  • 300 plaatsen
  • Begeleiding: Dhr. Nic Balthazar

MEER INFO