Figlia Mia

Laura Bispuri - Italië 2018

In het ruige Sardinië leeft de tienjarige Vittoria in een veilig coconnetje met haar moeder Tina. Hun rustige leven wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is. Angelica is een labiele vrouw die zich overdag laat bepotelen door wildvreemden en ’s nachts in een groezige bar om drankjes bedelt. Geen wonder dat Tina haar liever buiten beeld houdt. Wanneer Angelica door financiële moeilijkheden gedwongen wordt om te verhuizen, vraagt ze om Vittoria te mogen ontmoeten. Tina gaat akkoord, in de veronderstelling dat Angelica binnenkort de stad zal verlaten. Vittoria en Angelica brengen echter steeds meer tijd samen door en hun band wordt steeds sterker. Tina krijgt het gevoel dat ze haar adoptiedochter aan het verliezen is.
 
In Figlia Mia zoekt een jong meisje haar weg tussen twee moeders, maar ook tussen twee moedertypes. Een zonovergoten verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden. Niet als abstract concept, maar heel tastbaar en pijnlijk.
 • do

  28/03/2019
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 100'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen