Wajib

Annemarie Jacir - Palestina 2017

Shadi keert terug naar zijn geboortestad Nazareth om er de bruiloft van zijn zus bij te wonen. Hij woont al enkele jaren in Italië en werkt er als architect. Zijn vader, een leraar, bleef thuis alleen achter; zijn vrouw verliet hem én Palestina een tijdje geleden om in het buitenland een nieuw leven op te bouwen. Samen met zijn vader moet Shadi zijn «wajib» plicht vervullen en de uitnodigingen voor het huwelijk persoonlijk gaan afgeven bij familieleden, vrienden en kennissen. Op hun tocht blijkt dat vader en zoon uit elkaar gegroeid zijn. De progressieve levensopvattingen van Shadi botsen met de conservatieve ideeën van de vader. Samen ontdekken ze een veranderde stad, maar bovenal herontdekken ze elkaar.
 
Annemarie Jacir weet de relatie tussen vader en zoon bijzonder goed te vatten. Daarbij laat ze niet alleen de spanningen zien, maar ontsluiert ook verfijnd de onzichtbare band die hen nog altijd verenigt. Daartussen verweeft ze subtiel de contradicties en de problematiek van de bezette gebieden. Een humane film over een buitengewone vader-zoonrelatie.
 • do

  21/03/2019
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 97'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen