Burning

Lee Chang-dong - Zuid-Korea 2018

In de grootstad Seoul lopen Jongsu en Haemi elkaar tegen het lijf, jaren nadat ze samen opgroeiden in een plattelandsdorp in de buurt van de Koreaanse grens. Jongsu is een lethargische jongeman geworden die zijn dromen nagenoeg heeft opgeborgen. Haemi daarentegen is een frisse meid die door het leven vlindert. Ondanks hun verschil in levensstijl lijkt het opnieuw te klikken tussen hen. Jongsu is dan ook onmiddellijk bereid om op Haemi’s kat te passen wanneer ze impulsief naar Afrika reist. Ze keert echter terug met een nieuw lief; de charmante, maar arrogante rijkeluiszoon Ben. De verfijnde pasta’s die hij klaarmaakt, schieten bij Jongsu in het verkeerde keelgat. In zijn blinkende Porsche ontwaart hij een agressief roofdier.
 
Gesteund door een dreigend muzikaal leidmotief ontwikkelt regisseur Lee Chang-dong de vreemde driehoeksrelatie tot een studie van verlangen, frustratie en klassenverschil. In een onweerstaanbare combinatie van mysterie en poëzie evolueert de film tot een bevreemdende thriller. Met mysteries die hij linkt aan maatschappelijke omwentelingen van zijn land en bij uitbreiding van de hele wereld.

Onderscheiden met de FRIPRESCI-prijs in Cannes.
 • do

  28/02/2019
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 148'
 • Locatie: UGC Cinema's Lommel
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen