Benzinho

Gustavo Pizzi - Brazilië 2017

Irene woont met haar gezin in de buurt van Rio de Janeiro. Terwijl haar man zonder veel succes een boekenwinkeltje annex kopieerzaak runt, rent ze van hot naar her om het leven van haar vier kinderen en echtgenoot zo aangenaam mogelijk te maken. Ondertussen probeert Irene met veel vertraging haar secundair diploma te halen. Daarenboven komt haar zus met haar zoontje bij haar wonen, op de vlucht voor haar agressieve echtgenoot. Vrede proberen te stichten in het gezin van haar zus is de zoveelste taak die Irene op zich neemt. Wanneer haar handballende adolescentenzoon Fernando gescout wordt door een Duitse profclub, krijgt ze het pas echt moeilijk. Ze heeft slechts enkele dagen om haar zoon los te laten en hem zijn vleugels te laten uitslaan.
 
Gustavo Pizzi schetst in deze film een warm, absurd portret van de precaire toestand waarin de Braziliaanse middenklasse de jongste jaren in beland is. Niet de zware armoede, maar wel een onzekere situatie, waarin het moeilijk is om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. De cineast doet dat met zoveel situatiehumor en gevoel voor satire, dat je na afloop met een glimlach de zaal verlaat.
 • do

  07/02/2019
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 95'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen