Nos Batailles

Guilliame Senez - België 2018

Dertiger Olivier Valet is diensthoofd in een pakjesbedrijf. Plots is zijn echtgenote Laura weg. Door zijn engagement op zijn werk, heeft hij dit niet zien aankomen. Al waren er wel tekens aan de wand: een plotse huilbui, zwijgzaamheid en vooral het ongeluk in de keuken, waarbij het zoontje lelijk verbrand werd. Zowel het gevoel in de steek gelaten te zijn als het zelf verknoeid te hebben, staan Olivier in de weg om hulp te vragen. Hij gaat ongeremd multitasken. Thuis is hij van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat aan de slag en op de pakjesdienst controleert hij met niet te remmen ijver de werkschema’s van zijn collega’s en betwist als vakbondsafgevaardigde sociaal onrecht. Met zoveel hooi op de vork lukt het Olivier dan ook moeilijk om een nieuw evenwicht te vinden.
 
Al bij zijn debuut Keeper, waarin een jongeman zijn liefje zwanger maakt, was duidelijk dat regisseur Guillaume Senez een blijver is. Met Nos Batailles richt hij zijn pijlen op het vaderschap. Het resultaat is een tedere schets van een verbijsterde vader die Senez al twee mooie prijzen opleverde. Met dit intieme verhaal stelt Senez pertinente vragen over genderverhoudingen en carrièrekeuzes.

Deze film kreeg een speciale vertoning tijdens de Semaine de la Critique in Cannes en de Critics Choice Award in Hamburg.
 • do

  31/01/2019
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 98'
 • Locatie: UGC Cinema's Lommel
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen