Shoplifters

Hirokazu Kore-eda - Japan 2018

Het gezin Shibata heeft het niet breed. Met vijf wonen ze in een klein, rommelig huisje in de binnenstad. Ze leven grotendeels van Oma’s pensioentje. Om te overleven stelen Osama en zijn zoon voedsel en prularia uit warenhuizen. Zijn vrouw werkt in een wasserij een haalt vergeten spullen uit de zakken van de kleren. Stiefdochter Aki draagt haar steentje bij door als hostess in een peepshow te werken. Op een gure winterdag ontmoeten ze een uitgehongerd meisje dat ze meenemen om haar een warme maaltijd te geven. Wanneer ze sporen van mishandeling ontdekken, besluiten ze om haar voorlopig in huis te nemen.
 
Shoplifters is een ontroerende story over mensen die niets bezitten, maar toch alles geven. De Japanse regisseur brengt in zijn subtiele, humanistische stijl opnieuw een wondermooi, hartverwarmend familiedrama. De natuurlijke vertolkingen zorgen ervoor dat je al snel vergeet dat je naar een film kijkt. Shoplifters is een Hirokazu Kore-ede grand cru.

Onderscheiden met de Gouden Palm in Cannes en de Japanse inzending voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.
 • do

  10/01/2019
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 121 minuten
 • Locatie: UGC Cinema's Lommel
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen