The Armed Man

A Mass for Peace (uitverkocht!)

Meer dan welke moderne oorlog ook, leeft de Eerste Wereldoorlog in de herinnering voort als het ultieme voorbeeld van een onevenwicht tussen inzet en kosten. De oorlog van een ‘opgeofferde generatie’… Een bijzondere herdenking meer dan waard.

Daarom slaan CC De Adelberg, CC MUZE (Heusden-Zolder) en CC Leopoldsburg en CC De Adelberg de handen in elkaar om in Limburg een uniek en indrukwekkend koor- en orkestproject te realiseren. Het programma start met een heuse wereldcreatie: “Letters from the other Side” van de jonge Limburgse componist Koben Sprengers, gevolgd door het fenomenale werk “The armed man” van Karl Jenkins. Op het podium staan maar liefst 150 zangers, 50 musici en 3 solisten in combinatie met uniek beeldmateriaal. Zonder twijfel wordt dit het meest indrukwekkende herdenkingsproject in de Limburgse regio!

200 uitvoerders staan garant voor een klankspektakel vol power en tederheid: een gigantisch koor met meer dan 150 zangers – het Lommelse Het Daghet, Pro Musica uit Beverst en Exsultate uit Heusden-Zolder - en het Limburgs Kamerorkest, speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid tot symfonisch orkest, o.l.v. Ronny Ramakers en Bruno Sprengers.

 

Solisten: Marthe Gilis (sopraan), Jeroen Driessens (bariton), Arta Konjusha (muezzin).

Presentatie door Fred Brouwers

I.s.m. de Raad voor Cultuur en Kunst

  • zo

    11/11/2018
    19:30

  • Prijs: 18,00 / 15,00 / 15,00 / 15,00
  • Duur: 105 min
  • Locatie: CC De Adelberg, Polyvalente zaal
  • Laat je registreren op de wachtlijst via info@ccdeadelberg.be!