Theater FROEFROE & I Solisti

Gitte

SCHOOL

 Een meisje wordt een vrouw tussen twee werelden in of hoe het is om nergens bij te horen.

Gitte wordt door haar moeder achtergelaten bij het weeshuis. Ze is vijf jaar. Haar vader kent ze niet, het enige wat ze van hem heeft, is een halsketting met een Spaans zegel aan. Ze blijkt aanleg te hebben voor het stelen tot ze op een dag betrapt wordt! Ze staat klaar om terechtgesteld te worden, de brandstapel likt aan haar voeten. En dan bedenkt de rechter zich. Als Gitte werkelijk de dochter is van een Spaanse hertog, kunnen ze haar inschakelen als spion.

Gitte vertrekt naar Spanje… maar door de zon, mooie kleren, lekker eten, … vergeet ze haar opdracht en tot overmaat van ramp verraadt haar brandmerk op haar schouder de ware toedracht.

Een superspannende, humoristische en poëtische voorstelling, vrij naar het bekroonde boek Galgenmeid van Jean-Claude van Rijckeghem en Pat Van Beirs. Theater FroeFroe maakt zoals steeds beeldend theater voor tieners met een sterk verhaal als uitgangspunt vol heerlijke visuele en muzikale momenten. 

Spel, poppenspel: Julie Delrue, Dries De Win, Mieke Laureys, Filip Peeters & Annelore Stubbe
Muziek: I Solisti: Kasper Baele (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet), Tomonori Takeda (klarinet) & Francis Pollet (fagot) / Arne Leurentop (electronica)
Regie: Marc Maillard

  • Prijs:

    5 euro per leerling
  • Duur: 70 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Secundair onderwijs:
     - 1ste Graad
  • 250 plaatsen

MEER INFO