BEER Muziektheater

Mijn zus woont op de schoorsteenmantel

SCHOOL

Met humor, muziek, zang en theatrale vindingrijkheid brengt BEER muziektheater het actuele verhaal van Jamie. Vijf jaar geleden is zijn zus Roos om het leven gekomen bij een terroristische aanslag. Het huwelijk van zijn ouders overleeft deze heftige gebeurtenis niet en Jamie verhuist met zijn vader en zus Jasmijn naar een dorpje ver buiten de stad. Want, “daar wonen tenminste geen moslims”, aldus zijn vader. Maar dan komt Jamie in zijn nieuwe klas uitgerekend naast de lieve en mooie Sunya te zitten. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op het enige islamitische meisje van de school… wat als zijn vader daarachter komt?

Wanneer de pestkoppen van de klas Sunya’s hoofddoek proberen af te trekken moet Jamie wel in actie komen, of hij nu durft of niet. Samen met zijn zus Jasmijn, gespeeld door singer-songwriter Bente Fokkens doet hij mee aan een talentenjacht als laatste poging om hun ouders weer bij elkaar te krijgen. Houdt Jamie zijn hoofd koel op het podium en is de liefde tussen hem en Sunya sterk genoeg om de haat van zijn vader te doen smelten?

Met Mijn zus woont op de schoorsteenmantel, naar de gelijknamige bestseller van Annabel Pitcher, kiezen de makers nadrukkelijk voor hedendaagse dilemma’s en schuwen gevoelige onderwerpen niet. Een must see voor jongeren die een eigen mening aan het opbouwen zijn!
 

Spel: Bente Fokkens, Yari van der Linden & René Groothof
Regie: Aike Dirkzwager

  • Prijs:

    5 euro per leerling
  • Duur: 80 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Secundair onderwijs:
     - 1ste Graad
  • 280 plaatsen
Rogier Willems

Rogier Willems

Rogier Willems

Rogier Willems