Duda Paiva Company

Monsters

SCHOOL

Het zijn wonderlijke wezens, de poppen van Duda Paiva Company. Ze hebben gekke koppen, vleugels en staarten. Maar ze hebben ook armen en benen: zijn het nu dieren of mensen? En zijn ze gemeen, of juist heel lief? Eén ding is zeker: niets is wat het lijkt in deze voorstelling vol slapstick. De moraal van het verhaal is dan ook dat monsters net mensen zijn, maar dat mensen monsterlijk uit de hoek kunnen komen.

Gelukkig is er iemand die de monsters onder controle heeft. Hij laat zien wat zij allemaal kunnen: een koprol maken, dansen, zingen en zelfs vliegen. Maar monsters houden niet van kunstjes. Daarom komen ze in opstand en is opeens de vraag, wie nu werkelijk het beest is. Eén ding is zeker: wat je ziet is niet wat je krijgt. Alles is steeds weer anders in deze slapstick voorstelling.

Duda Paiva zorgt met een cross-over van beweging en poppenspel voor een wereld die kinderen kennen uit stripboeken, videogames en tekenfilms; die ineens op het podium schijnt te staan. En omdat deze wereld zo dichtbij komt, wordt het bijna griezelig echt. 

Spel: Josse Vessies, Cat Smits & Tim Velraeds Concept, regie: Duda Paiva

  • Prijs:

    4 euro per leerling
  • Duur: 60 minuten
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Basisonderwijs:
     - 5de en 6de leerjaar
  • 240 plaatsen

MEER INFO