Radiance

Naomi Kawase - Japan 2017

De jonge Misako schrijft gepassioneerd audio-beschrijvingen voor blinden en slechtzienden. Op filmvertoningen met een testpubliek probeert ze haar verwoordingen te perfectioneren. Scherpste criticaster in het ervaringspanel dat haar beschrijving van de film-in-de-film Radiance becommentarieert, is fotograaf Masaya. Zijn felheid heeft te maken met het feit dat hij langzaam zijn gezichtsvermogen verliest. Misako is gefascineerd door Masaya’s foto’s omdat ze herinneringen aan haar eigen verleden oproepen. Al verlopen de eerste ontmoetingen tussen Misako en Masaya stroef, toch groeien ze naar elkaar toe. Samen gaan ze op zoek naar houvast en schoonheid in een vergankelijke wereld.
 
Na AN levert de Japanse cineaste Naomi Kawase opnieuw een contemplatief pareltje af waarin mensen een existentieel verlies leren accepteren. Het is een poëtische prent over zien en kijken voorbij de grenzen van het louter waarneembare. Misschien is het wel zoals in Radiance gesuggereerd wordt: Niets is mooier dan wat vervaagt voor onze ogen.

De film won de Oecumenische Juryprijs in Cannes.
 • do

  20/12/2018
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 101'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen