What will people say

Iram Haq - Noorwegen/Duitsland/Zweden 2017

De zestienjarige Nisha is een Noorse tiener met Pakistaanse roots. Noodgedwongen leidt ze een dubbelleven. Stiekem gaat ze naar feestjes, hangt wat rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke Noorse jongen. Thuis is ze de perfecte Pakistaanse dochter die leeft volgens de tradities van haar ouders. Wanneer haar vader Nisha met haar vriendje betrapt, botsen haar twee werelden. Voor de familie wordt ze een probleem, erger nog: de schande van de familie. En dat moet veranderen, goedschiks of kwaadschiks. Dramatische maatregelen volgen.
 
In deze film maakt de jonge cineaste Iram Haq voelbaar hoe diep een gespleten cultuur kan snijden. Aan de ene kant is er het vrije leven dat iedere Europese tiener verlangt, aan de andere kant de ouders die zich een weg naar een betere toekomst hebben geknokt, maar hun tradities niet zomaar kunnen loslaten. What will people say is een subtiele en ontroerende film die beide kanten van de cultuurkloof laat zien. Iram Haq weet waarover ze praat en vertrok voor deze film van haar eigen verhaal.
 • do

  13/12/2018
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 106'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen