Razzia

Nabil Ayouch - Frankrijk/Marokko 2017

Vijf personages, vijf lotsbestemmingen die los van elkaar staan, maar toch met elkaar verweven zijn. Eerst is er Abdullah. Hij geeft les aan Berberkinderen in het Atlasgebergte. Wanneer hij in 1982 geen les meer mag geven in de Berbertaal vertrekt hij ontgoocheld naar Casablanca. Dan volgt er een switch naar Casablanca anno 2015. We maken kennis met een vrijgevochten vrouw die moet opboksen tegen haar dominante man, een Joodse restauranthouder die gevangen zit tussen zijn verlangens en zijn afkomst, een Queens-fan die een zangcarrière wil uitbouwen en een verwende tiener die haar seksualiteit ontdekt. De echo van de verbrijzelde dromen van Abdullah en de frustraties van de anderen zijn de vonken die Casablanca in vuur en vlam zullen zetten.
 
Door een compacte schikking van lotsbestemmingen, problematische liefdes, frustraties en innerlijke spanningen creëert Nabil Ayouch een spiegel van het hedendaagse Marokko. Hij stapelt ze op elkaar om ze te laten uitmonden in een onvermijdelijke, explosieve ontknoping en een schreeuw om vrede. Een film met een hoog actualiteitsgehalte.
 • do

  06/12/2018
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film
 • Duur: 119'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen