Der Hauptmann

Robert Schwenke - Duitsland 2017

Het is 1945, twee weken vóór het einde van de Tweede Wereldoorlog wanneer de negentienjarige Duitse soldaat Willi Herold op de vlucht slaat. Na een bombardement is hij gescheiden geraakt van zijn legereenheid, waardoor hij ten onrechte als een deserteur wordt beschouwd. Tijdens zijn vlucht vindt hij in een verlaten legervoertuig een rijkelijk gedecoreerd uniform van een Duitse luchtmachtkapitein. Hij trekt het uniform aan in de hoop zo zijn achtervolgers van zich af te schudden. Wanneer uit het niets een soldaat opduikt die hem groet en aanbiedt de wagen te herstellen, begint Herold pas echt te beseffen welke mogelijkheden dit uniform biedt.
 
Der Hauptmann is gebaseerd op waargebeurde feiten. De film toont wat macht met een mens kan doen. Van bange soldaat transformeert Willi Herold in een meedogenloze sadist. Het plezier dat hij aan zijn machtspositie beleeft, is al snel veel groter dan de vrees om ontmaskerd te worden.
 
Naast inhoudelijk fascinerend is de film ook een visuele parel vol in zwart-wit geschoten indrukwekkende shots van besneeuwde landschappen die een apocalyptische wereld oproepen.
 • do

  15/11/2018
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 118'
 • Locatie: Bioscoopcomplex UGC
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen