Nico,1988

Susanna Nicchiarelli - Italië 2017

Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground. Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk. Ze wordt liever met haar echte naam, Christa, aangesproken. En al heeft ze al lang haar eigen stem gevonden, het succes van weleer is verdampt. Het spijt haar dat ze haar zoon op vierjarige leeftijd voor adoptie afstond. De jongen heeft net als zij een heroïneprobleem. Christa/Nico besluit om zich over hem te ontfermen en neemt hem mee op een Europese tournee langs aftandse zalen.
 
De biopic Nico, 1988 volgt Nico alias Christa Päffgen in de laatste twee jaren van haar leven, tijdens internationale optredens – soms fenomenaal, soms gênant – terwijl zij een band probeert op te bouwen met haar suïcidale zoon en heroïne spuit of methadon slikt om verder te kunnen.
 
Regisseur Susanna Nicchiarelli brengt een sterk portret van een aan lager wal geraakte celebrity. Ze toont haar hard, maar ook kwetsbaar; soms betreurenswaardig, maar nooit zielig. De Deense actrice Trine Dyrholm (Kollektivet, Festen) is fenomenaal als compromisloze Christa/Nico.
 • do

  25/10/2018
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 93'
 • Locatie: UGC Cinema's Lommel
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen