A Ciambra

Jonas Carpignano - Italië 2017

De zigeunerfamilie Amato woont met vier generaties samen in een aftands huis in Calabrië. Inbraken en autodiefstallen zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken om de Italiaanse maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en de oudste zoon gearresteerd worden omdat ze illegaal stroom aftappen, voelt de veertienjarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag voor vol aanzien worden en gaat op eigen houtje stelen. De enige bij wie hij voor hulp terecht kan, is Ayivan, een sympathieke Afrikaanse vluchteling die voor Pio als een tweede vader is. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij op de eerste plaats komt.
 
Met een bedachtzaam oog voor authenticiteit en oprechtheid werpt de Italiaanse cineast ons middenin deze uitgesloten groep. A Ciambra weet door zijn gestage opbouw en buitengewone empathie het klassieke coming of age-drama ver te overstijgen. Het resultaat is een eigenzinnige en rijkgeschakeerde schets van de zigeunergemeenschap in Zuid-Italië.
 • do

  11/10/2018
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 120 '
 • Locatie: UGC Cinema's Lommel
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen