Foxtrot

Samuel Maoz - Israël 2017

De bel gaat in het stijlvolle appartement van de Feldmans. Drie soldaten staan voor de deur. Michael en Dafna krijgen te horen dat hun zoon Jonathan overleden is tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. Dafna zakt in elkaar en Michael staart in shock voor zich uit. Als de soldaten efficiënt en emotieloos uitleggen dat de begrafenis tot in de puntjes geregeld is, krijgt Michael een woedeaanval die tot verrassende wendingen leidt. De waarheid blijkt immers complexer te zijn dan wat de Feldmans te horen krijgen. Misverstanden en halve waarheden stapelen zich op.
 
Met Foxtrot levert Samuel Maoz na Lebanon opnieuw een sublieme film af. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt hij het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Een dans met vele variaties, maar waar je ook heen gaat, je eindigt altijd op het punt waar je ooit begon. Een meesterlijke reflectie over rouw, verlies en de zinloosheid van de oorlog met een verbijsterend slot.

Winnaar van de Zilveren Leeuw in Venetië.
 • do

  04/10/2018
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 113'
 • Locatie: UGC Cinema's Lommel
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.
 • 201 plaatsen