On Body and Soul

Ildikó Enyedi - Hongarije 2017

Vijftiger Endre is financieel directeur van een slachthuis in Boedapest. Hij is gehandicapt aan één arm en heeft zich ingekapseld in zijn eigen wereld. Vanuit zijn kantoor observeert hij graag zijn werknemers. Zijn oog valt op Mária, de nieuwe kwaliteitscontroleur. Mária zit tijdens de lunch altijd alleen, neemt haar werk extreem ernstig en houdt zich strikt aan de regels. Beide eenzame zielen voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar zijn sociaal te onbeholpen om elkaar echt te benaderen.  Ze draaien wat om elkaar heen in de bedrijfskantine. Tot ze ontdekken dat ze ’s nachts dezelfde dromen delen, waarin ze als vrije herten rondwaren in een besneeuwd bos. Terwijl de harten van de runderen in het slachthuis met een elektroshock tot stilstand komen, gaan de hunne steeds sneller slaan.

On Body and Soul is een liefdesfilm die droom en werkelijkheid, schoonheid en wreedheid in elkaar laat overvloeien. Het is een delicate mengeling van atypische romantiek en stijlvol surrealisme. Dreigt er een millimeter sentiment in de prent te kruipen, dan doen de hoofdrolspelers die onmiddellijk verdampen met hun fijne, introverte vertolkingen. Een droom van een film die in Berlijn meer dan terecht de Gouden Beer kreeg.

Na de vertoning heffen we het glas op het nieuwe filmseizoen.

 • do

  27/09/2018
  20:00

 • Prijs: 5,00

  Vraag naar de filmpas. Na vier filmbezoeken geeft deze recht op één gratis ticket voor de volgende film.
 • Duur: 106 min
 • Locatie: UGC Cinema's Lommel
  Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE
 • Openingsfilm
 • Inleiding: Er wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.

RECENSIES

On Body and Soul www.Filmtotal.nl

On Body and Soul www.filmmagie.be

Liefde in tijden van Tinder www.demorgen.be