Eriksson Delcroix

Eerie Square Dances Of The Future

Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix, het country-troetelkoppel van de Lage Landen, trekt weer naar de zalen! Na hun debuut Forever, de opvolger Heart Out of Its Mind en het in 2017 verschenen prachtalbum Magic Maker Lover hebben ze met hun vijfkoppig orkest een onbedwingbare goesting om de melancholie van deze albums even op te bergen en een zwierig dansje te placeren.

Het was tijdens een uit de hand gelopen opnamesessie dat de band plots in een vreemde, aangename en bovenal zeer dansbare groove terechtkwam. Het spelplezier spatte van de snaren, de zon verdreef de schaduw en een driest plan zag het licht.

Opgewekt stappen Eriksson en Delcroix nu uit het donker, zelfverzekerd verlaten ze hun vertrouwde habitat, hun muzikale comfortzone. Hun nieuwste plaat The Riverside Hotel blijkt opnieuw een schot in de roos. De invloeden van americana, folk en country die hen zo kenmerken, blijven op post, maar deze plaat ademt helemaal de broeierige sfeer van de Mississippi-delta. Eén been in het Amerikaanse moeras, vastgezogen in bluegrass, rockabilly en cajun; het andere been in zompige Belgische klei. Twee werelden, één verlangen: let’s dance!

 

Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix, Tim Groenen (gitaar), Alain Rylant (drums), Peter Pask (bas), Elko Bijweert (gitaar) & Karl Eriksson (banjo)

  • za

    25/05/2019
    20:15

Sara Morris

Sara Morris