Abattoir Fermé

The L.A. Play

Morsige achterkamers, flikkerende neons en afgedankte filmsterren: The L.A. Play is een vintage Abattoir Fermé-trip zonder tekst en mét humor, geïnspireerd door de spookstad achter het iconische Hollywood-sign.

Wat gebeurt er wanneer de laatste barfly (kroegloper) naar buiten is gestrompeld, de gordijnen worden gesloten en de deuren in het slot vallen? The L.A. Play toont het bizarre samenleven van twee personages in een aftandse achterkamer, ergens in een Hollywood after hours. Een nachtelijk sprookje zonder tekst, zoals enkel Abattoir dat kan toveren.

Als er één plek is die geldt als inspiratiebodem voor Abattoir Fermé, dan is het wel de vreemdste stad ter wereld: Los Angeles. Waar een eeuw geleden de wonderlijke eerste filmsets verrezen en vandaag villa’s in de Hollywood Hills als setting voor pornofilms fungeren. Een stad die zich uitstrekt van onbetaalbare winkels op Rodeo Drive over de jetset van Beverly Hills helemaal tot aan de Salton Sea: een gruwelijke plek waar alleen nog achtergebleven oudjes wonen, vlakbij een strand bezaaid met visgraten en dode pelikanen.

Het zou jammer zijn om alle vondsten en krinkels te vertellen. (**** - Theaterkrant)

Tekst, regie: Stef Lernous
Spel: Chiel van Berkel & Tine Van den Wyngaert
Muziek: Kreng
Decor- , lichtontwerp: Stef Lernous & Sven Van Kuijk
Techniek: Sven Van Kuijk & Thomas Vermaercke

  • vr

    17/05/2019
    20:15

  • Prijs: 15,00 / 12,00 / 11,25 / 10,50
  • Duur: 80 min (zonder pauze)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Er wordt gebruik gemaakt van strobo's en er wordt gerookt op scène tijdens de voorstelling.
Sofie Jaspers

Sofie Jaspers

Sofie Jaspers

Sofie Jaspers