Maarten Westra Hoekzema

Tired of being young

Nog steeds veelbelovend!

Toen hij 25 was zag hij de mensen om zich heen de job krijgen die ze altijd wilden, het lief veroveren waar ze altijd naar verlangd hadden en het huis kopen waar ze altijd van gedroomd hadden. Het enige wat hij deed was met open mond toekijken en denken: hoe doen ze het toch, hoe krijgen ze het voor elkaar?

Nu, jaren later, ziet hij iedereen om zich heen klagen over de job die ze altijd wilden, over het lief waar ze naar verlangd hadden en over de hypotheek waar ze nog minstens 20 jaar aan vastzitten. Weer kijkt hij toe met open mond en denkt hij: hoe doen ze het toch, hoe krijgen ze het voor elkaar? Nu weliswaar met de baan waar hij altijd van droomde: cabaretier! In Tired of being young onderzoekt Maarten of het nodig is om volwassen te worden en zo ja: is het mogelijk dit op een menswaardige manier te doen?

Maarten Westra Hoekzema stond in 1999 in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2014 won hij de prijs Jong Theater Werk op Theater aan Zee. Vanaf dan was zijn veelbelovende carrière helemaal gelanceerd en volgden verschillende geprezen monologen. In zijn nieuwste voorstelling laat hij zich coachen door niemand minder dan meester verteller en theatermaker Johan Petit.

  • vr

    08/03/2019
    20:15