Nathalie Pires

Alma Serana (afgelast)

Fado

Het wiegje van Nathalie Pires stond niet in Portugal, maar in New Jersey. Niets deed vermoeden dat ze zo’n fadoster zou worden. Op haar dertiende raakte ze gefascineerd de rootsmuziek van haar ouders. Koos ze voor de fado of koos de fado haar? Ze weet het nog steeds niet. Feit is dat ze van toen af aan in Amerika van stad tot stad reisde om met haar heldere stem de emotie, kracht en poëzie van het Portugese levenslied te laten horen. Al snel werd ze een sensatie  binnen de Portugese gemeenschap van de States. Na de release van haar eerste album Fado Álem viel ook Portugal als een blok voor deze nieuwe fadista. Ze kreeg maar liefst vijf Portugese muziekprijzen.

Nu maakt ze een nieuw album met liederen waarin de fado breed waaiert. Die songs komt ze in een mondiale tournee voorstellen. En het geluk is met ons, want ze komt zowaar ook naar De Adelberg. Emotionele zielen weten waarheen.

 

Bezetting: Nathalie Pires (zang), José Manuel Neto (Portugese gitaar), Carlos Manuel Proença (gitaar) & Bernardo Moreira (contrabas)

  • za

    16/02/2019
    20:15