I Solisti, Belgian Wind Ensemble Antwerp

Die Freude

I Solisti is ontstaan uit het blazersoctet I Solisti del Vento, maar is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerd muziekensemble onder de bezielende leiding van Francis Pollet. Onder de titel Die Freude bieden ze een hoogstaand en tegelijk laagdrempelig programma aan met Beethoven, Prokofiev en De Maeyer.

Het gedicht An die Freude is bekend geworden dankzij Beethoven, die het integreerde in de koorfinale van zijn negende symfonie.  Ongeveer een kwarteeuw eerder schreef hij zijn Septet (1799) dat bruist van jeugdige charme en een enorme aantrekkingskracht heeft op uitvoerders en publiek; ja zelfs de status van een evergreen heeft. Inspiratie voor dit werk vond Beethoven in de vrolijke 18de-eeuwse serenades en divertimenti. Dit vijftig minuten durend werk zal alle harten veroveren.

Het quintet op. 39 van Sergej Prokofiev is een parel in zijn oeuvre en één van zijn meest verregaande stukken op vlak van vorm en harmonie. Het werk ontstond als balletmuziek in kwintetbezetting en etaleert zeldzame combinaties van klankkleuren die zonder moeite springende en rollende circusacrobaten oproepen.

Programma
De Maeyer, J.: La Gioia, trio voor hobo, klarinet, fagot
Prokofiev, S. : Quintet op. 39 voor hobo, klarinet, viool, altivool en contrabas
Beethoven, L.: Septet in E-Flat Major voor klarinet, fagot, hoorn, viool, altviool, cello, contrabas

Karel Schoofs (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet), Francis Pollet (fagot), Eliz Erkalp (hoorn), Liana Gourdjia (viool), Tony Nys (altviool), Justus Grimm (cello) & Tom Devaere (contrabas)

  • zo

    16/12/2018
    15:00

  • Prijs: 14,00 / 11,20 / 10,50 / 9,80
  • Locatie: Sint-Jozefskerk
    Kerkstraat 1, 3900 Pelt - Fabriek, BELGIE

MEER INFO