Celtic Night 20

Ryan Young, Mànran, Atlantic Arc Orchestra

Celtic Night blaast twintig kaarsjes uit. Dat moet gevierd worden. En hoe kan dat beter dan met een programma dat verschillende Keltische regionen opzoekt. Van de jongste revelatie tot de godfather van de Keltische folk: een onvergetelijke avond ligt in het verschiet.

Ryan Young & Jenn Butterworth
Schotland

Ryan Young is de wonderboy van de Schotse folk. Amper twintig, maar wat een raffinement. Zijn expressief vioolspel is beïnvloed door de stijl van violisten uit County Clare en groten als Martin Hayes. Gevoelsgeladen speelt hij tunes van Schotse fiddlelegenden en eigen composities; soms intimistisch, dan weer gedreven vol verrassende ritmewendingen. Young’s virtuoos vioolspel wordt sensitief begeleid door Jenn Butterworth, die ook voor de vocale inbreng zorgt. Hun samenspel is mind blowing. Op Celtic Connections in Edinburgh kreeg het duo maar liefst drie staande ovaties op rij. Mooier kan een Celtic Night niet starten.

Mànran 
Ierland, Schotland

De Schots-Ierse band Mànran is ontzettend populair. Sinds de oprichting in 2011 stond de band op zowat elk festival met naam en faam.  Hun eerste album was een schot in de roos en werd overladen met awards. De zes Gaelic Folk Superstars rijke band brengt dan ook een schitterende mix aan interpretaties van het Keltisch kleurenpalet. Met een stevige drive op fiddle, accordeon, fluit, uilleann pipes en highland bagpipes vloeien funk, jazz en rock naadloos over in puur traditioneel werk. Tegelijkertijd fris, origineel en herkenbaar. 

Atlantic Arc Orchestra
Ierland, Schotland, Bretagne

Als kers op de taart van twintig jaar Celtic Night is er de absolute topband Atlantic Arc Orchestra. De groep is samengesteld uit ’s werelds meest gerespecteerde traditionele muzikanten met aan het roer niemand minder dan folklegende Dónal Lunny. Het Atlantic Arc Orchestra werd opgericht in 2016 en was de headline van het Cork Festival en Celtic Connections. Het publiek was overweldigd door de sound van de superformatie. De musici creëren dan ook een krachtige fusie die de traditie naar de rand van haar grenzen duwt in een versmelting van Iers, Schots en Bretoens repertoire. Briljant in ieder opzicht. 

Ryan Young: Ryan Young (viool) & Jenn Butterworth (zang, gitaar)

Mànran: Ewen Henderson (zang, fiddle, highland pipes), Gary Innes (accordeon), Craig Irving (gitaar, zang), Ryan Murphy (uilleann pipes, fluit), Ross Saunders (bas, gitaar, zang) & Mark Scobbie (drums)

Atlantic Arc Orchestra: Donal Lunny (Bouzouki), Pauline Scanlon (Vocals), Jarlath Henderson (Vocals, Uilleann Pipes, Whistles, Guitar), Padraig Rynne (Concertina), Aidan O'Rourke (Fiddle), Graham Henderson (Keyboards), John Blease (Drums), Ewen Vernal (Bass)

  • za

    10/11/2018
    19:00

Louis Decarlo

Louis Decarlo